Šola triatlona – 4. skupina, starost od 10-11 let

Vodja skupine: Jan Lipovšek

Telefon: 040-490-924 E-mail: janlipovsek@gmail.com

Vaditelja v skupini: Liza Uršič, Neža Kregar

Kraj in čas vadbe:

Poletni čas: plavanje v odprtem bazenu v Kamniku: ponedeljek, sreda in petek od 18-19h suhi treningi (tek/kolesarjenje/menjave): torek ali četrtek od 17-18:30

Zimski čas: plavanje: sreda, Terme Snovik od 18:30-20h; petek CIRIUS od 19:30-21h suhi trening: ponedeljek, OŠ Toma Brejca od 17-18:30, sobota po dogovoru (pohod ali tek)

Oprema: za vadbo potrebujejo: kopalke, plavalna očala, plavutke, tekaške superge, športna oblačila, gorsko ali treking kolo, kolesarsko čelado Cena: Cena vadbe je 60€ mesečno. Enkrat letno se plača tudi članarina in licenca. Trenutno štartnine za tekme v slovenskem triatlonskem pokalu pokrije klub.

Ciljna skupina: Skupini se lahko v primeru prostih mest priključijo vsi otroci stari 10-11 let s predznanjem plavanja-zaželjeno je, da ima osvojene osnove kravla. Pričetek vadbe: Vadba se prične v 2. tednu oktobra in traja do začetka septembra. Dejavnosti skupine: Poudarek dela v skupini je pridobivanje in razvoj osnove motorike, osvajanje znanja tehničnih plati vseh 3 športov triatlona in razvoj hitrosti. Vse to pridobivajo na njim primeren in prilagojen način, tudi skozi igro in zabavo. Tekmujejo na tekmah doma in v sosednjih državah. 2x letno se za skupino organizira večdnevni tabor v Sloveniji ali tujini, kjer je poudarek predvsem na pridobivanju pravilne tehnike ter druženju in utrjevanju medsebojnih prijateljskih vezi vseh skupin kluba, saj je pozitivna klima za uspešno delo zelo pomembna.