NEVERJETNE NARAVNE DANOSTI ZA NEPOZABNA AKTIVNA DOŽIVETJA NA PROSTEM

SLOVENIJA: NEVERJETNE NARAVNE DANOSTI ZA NEPOZABNA AKTIVNA DOŽIVETJA NA PROSTEM 

Slovenija je edina država v Evropi, kjer se stikajo 4 geografski svetovi. To se odraža v izjemnih naravnih lepotah: imamo gore, hribovja, obalo, jezera in celo jame. Ravno tej osupljivi raznolikosti pa se lahko zahvalimo, da je Slovenija pravi mali raj za preživljanje aktivnih počitnic in doživetij na prostem prav vse dni v letu.

To je tudi eden od razlogov, zakaj je dom toliko svetovno priznanim športnikov, ki navdušujejo s svojimi dosežki. Ali ste vedeli, da je bila Slovenija med vodilnimi državami po številu osvojenih medalj na prebivalca na igrah v Pekingu? 

https://www.slovenia.info/sl/dozivetja/aktivne-pocitnice 

SLOVENIA: A NATURAL PLAYGROUND FOR AMAZING ACTIVE OUTDOOR ADVENTURES 

Slovenia is the only country in Europe where 4 geographical worlds meet, which reflects in stunning natural beauties: we have the mountains, the rolling hills, the coastline, the lakes and even caves. This astonishing diversity of terrains makes Slovenia a perfect natural playground for active holidays and experiences, 365 days a year.

What is more, great outdoors is also the reason why this central European country is the homeland of so many world-renowned athletes, who amaze with their achievements on a global level. Did you know that Slovenia was among the top countries according to the number of the medals won per capita at the Games in Beijing? Or that world’s best cyclists call it home?

https://www.slovenia.info/en/things-to-do/active-holidays

Fotografija\Photo: James Relf Dyer, Beatiful Destinations, Slovenska turistična organizacija\Slovenian Tourist Board