Triatlon Kamnik 2014

3atlonkamnikAmb1

Ambrož triatlon Kamnik nam je tudi letos odlično uspel, zato se že veselimo prihodnje pomladi, ko bomo organizirali Triatlon Kamnik 2015.

Razpis bo pravočasno objavljen na naših spletnih straneh, če ste letošnji Triatlon Kamnik zamudili, pa vas vabimo, da si preberete kratek povzetek s prireditve.

TRIATLON KAMNIK 2014 – sobota, 7. junij 2014

REZULTATI (preglednica .xls)
REZULTATI (Timing Ljubljana – .pdf)
FOTOGRAFIJE Tomaža Vrtačiča

[divider]

MATEVŽ PLANKO IN EVA SKAZA ZMAGOVALCA AMBROŽ TRIATLONA KAMNIK 2014

tk2014

Da v ospredje vedno bolj prihajajo mladi tekmovalci, ki so vzgojeni v domačih sredinah slovenske šole triatlona je bilo videti na Ambrož triatlonu v Kamniku.

Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) in Eva Skaza (TK Maribor) sta mlada talenta, ki jima je nedavno tega za las ušla uvrstitev na Olimpijado mladih, ki bo avgusta na Kitajskem.

V izredno vročih pogojih sobotnega popoldneva sta Plankotu sledila Urh Klenovšek iz TK Ljubljane ter klubski kolega Klemen Bojanc iz TK Trisport Exoterm Kamnik; Evi Skaza pa Federica Bazzocchi iz Italije ter Maruša Klemenc iz TK Trisport Exoterm Kamnik.

Na super sprint triatlonu sta zmagala Nika Tominc (ŠD 3sport) in Danijel Bartol (TK Inles Riko Ribnica)

Preko 200 triatloncev je v popoldanskem času nastopilo cici triatlonu, super sprintu in triatlonu za vsakogar. Najmlajši, ki so opravili s 50 m plavanja, 2 km kolesarjenja in 500 m teka so imeli komaj 6 let.

Super sprint so obvladali nadobudni kadeti, triatlon za vsakogar pa rekreativci, ki se šele spoznavajo z veščinami triatlona in jim je bilo 200 m plavanja, 12 km kolesarjenja in 3,5 km teka ravno pravšnji zalogaj za vroče popoldansko rekreiranje.

Na tekmi za slovenski pokal v sprint triatlonu pa se je pomerilo kar preko 80 triatloncev. 750 m plavanja, 21 km kolesarjenja in 5 km teka so najhitrejši obvladali v uri in minuti.

Prizorišče v okolici kamniškega Doma starostnikov za namen triatlona z bazenskim kompleksom povezanega v za ta namen zgrajenim pontonskim mostom se je znova pokazalo kot izvrstno prizorišče.

S kolesarske trase, ki vodi proti Kamniški bistrici je bilo lepo videti še zasnežene vršace Kamniških planin in zatorej se je Ambrož triatlona upravičeno prijelo podime – Triatlon z razgledom.

 

ambrozV
 

grec3
saucony3
exoterm
grb_kamnik

 

cebe
voda902
zurbi
dnevnikV

 

proaction
krater
zav-triglav

 

VSEM POKROVITELJEM TRIATLONA KAMNIK SE NAJLEPŠE ZAHVALJUJEMO ZA POMOČ IN PODPORO.