TRIGLAV TRIATLON BLED 2018 – praznik triatlona v Sloveniji

Na Bledu se bo v soboto, 1. septembra 2018, odvijal tradicionalni praznik triatlona v Sloveniji – Triglav triatlon Bled.

Na eno izmed najlepših triatlonskih preizkušenj po navadi pride vrsta tekmovalk in tekmovalcev iz preko 20 držav.  Tudi letos zna biti tako, saj je blejski triatlon finalna prireditev mednarodnega pokala Alpe Adria (Aut, It, Hr, Slo) kot tudi Pokala 4 narodov (Aut, Nem, It, Slo).

Slovenski tekmovalci se bodo na olimpijski ali standard distanci pomerili za naslove državnih prvakov, kot tudi na novo ustanovljenem Super pokalu Triatlonske zveze Slovenije.

Otroci bodo tekmovali v cici akvatlonu, rekreativci v triatlonu za vsakogar, specialisti v štafetnem triatlonu za podjetja in združenja, najmlajši v tekmi poganjalčkov.

Vsako leto se na Bledu zbere okoli 500 triatloncev in drugih prijateljev plavanja, kolesarjenja in teka.

Na startni liniji lahko pozdravimo tekmovalce iz Avstralije, Nove zelandije, Turčije, Mehike, Norveške in celo Havajev.

Center dogajanja je Veslaški center v Mali zaki, na okoliških cestah pa tekmovalci kolesarijo in tečejo. Turistična destinacija Bled in odlična organizacija TK Trisport Kamnik sta že 16 leto pogoj in porok za dobro organizacijo in množično udeležbo.

Konec dopustniških dni je optimalen termin, da se vsi prijatelji rekreacije pomerijo na enem izmed ponujenih razdalj triatlona. Triatlon za vsakogar je dolg  zgolj 300 m plavanja, 13 km kolesarjenja in 3,3 km teka.  To zmore vsakdo, ki se parkrat na teden obuje v športne copate.

Vse informacije v zvezi z progami, razdaljami, prijavami itd so možne na :

na www.trisport-klub.si ali www.triatlon-bled.si ali miro.kregar@siol.net

FB:  https://www.facebook.com/events/567870463630577/?active_tab=about

YOUTUBE VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=HCJ80gGtrZc