Evropski mladinski pokal Triatlon Bled 2021 uspešno pod streho

V dopoldanskem času se je odvijala tekma Evropskega mladinskega pokala. Navijali smo za številne mladinke in mladince, tokrat iz 14 držav. Boj za medalje je bil napet pri dekletih, pri fantih pa še bolj in to vse do konca tekaškega dela.

Zmagala je Slovakinja Margareta Vrablova, pred Čehinjo Heidi Jurankovo, in Nizozemko Robin Dreyling. V konkurenci 51 deklet je nastopilo tudi 6 Slovenk, med katerimi je bila najboljša Lara Mihevc, ki je zasedla 35. mesto.

Pri fantih je zmaga odšla na Nizozemsko skupaj z Mitchom Kolkmanom. Le to je za sekundo odvzel Madžaru Petru Molnárju. Na tretjo stopničko je stopil Čeh Lukáš Juranek. V skupini 61. mladih triatloncev se je pomerilo tudi 7 Slovencev, a jih je v cilj prišlo le 6. Trenutno nimamo tekmovalcev, ki bi krojili mladinski evropski vrh, vseeno pa sta soliden nastop prikazala dva Jakoba; Medved z 19. in Mamič z 20. mestom.

V nadaljevanju so na svoj račun prišli najmlajši, ki so se preizkusili v akvatlonu, takoj za njimi pa mladinci, kadeti in tisti, za katere je olimpijska distanca predolga in se zato spopadejo s triatlonom za vsakogar.

V akvatlonu je od kamniških tekmovalcev na zmagovalni oder stopila le Manca Pogačar iz TK Utrip. V super šprintu je to uspelo njenemu klubskemu kolegu Marcelu Pavlinu in pa Trisportovcem Neži Nograšek, Niku Belaju in Žigi Podbevšku.