15. Triatlon Bled je uspešno zaključen

Kamniški Triatlonski klub Trisport iz Kamnika je že petnajstič zapored organiziral triatlon na Bledu.

Celodnevna triatlonska prireditev, ki jo TK Trisport, s pomočjo predsednika Mira Kregarja, staršev in simpatizerjev kamniškega, hkrati pa tudi največjega slovenskega triatlonskega kluba, zadnjih sedem let vključuje tudi tekmo za Mladinski evropski pokal, ki se ga je letos udeležilo 51 fantov in 35 deklet iz štirinajstih držav.

Letos smo se še posebej veselili zmage domačega favorita Matevža Planka, ki zadnje leto tekmuje med mladinci. Matevž je na tej tekmi predlani osvojil bron, lani srebro in letos je zbirko izpopolnil z zlatom. Na drugem mestu se mu je pridružil avstrijski prijatelj Philip Pertl, s katerim sta bila letos pozimi na pripravah na “Kanarih”,  tretji pa je bil Zamo Federico iz Italije.

»Saj ne vem, a sem bolj vesel zase, a za Philipa,« je v cilju rekel Matevž.

Oba sta se veselila uspeha, saj je bila za Matevža to prva zmaga na tekmah za Evropski pokal, za Philipa pa prve stopničke.

Med Slovenci je na tej tekmi sodelovalo še nekaj Slovencev. Omeniti velja predvsem odlično 9. mesto mladega, Jana Škrjanca, ki je prav tako član TK Trisport Exoterm.

Pri dekletih je slavila Italijanka Carlotta Missaglia, pred Avstrijko Pio Totschnig in Švicarko Noro Gmur.

Slovenke tokrat niso imele najboljšega dne.

Poleg cici akvatlonov, super šprintov, triatlona za vsakogar in štafetnih triatlonov je bil na Bledu organiziran tudi olimpik triaton (1,5km plavanja, 40km kolesarjenja, 10km teka). To tekmovanje je štelo za državno prvenstvo v triatlonu.

In če je na ETU tekmi zmagal Kamničan, je na državnem olimpiku zmagala Kamničanka. Maruša Klemenc iz TK Utrip je zmagala pred Nino Mandl (Multisport klub Krško) in Simono Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica).

 

 

V moški konkurenci je zmagal Grega Dolinar, pred svakom Tomažem Majdičem (oba TK Inles Riko Ribnica) in Janezom Klančnikom (ŠRK Celje).

Naslove državnih prvakov so osvojili še Trisportovci: Jan Lipovšek, Romana Capuder in Miro Kregar.

Več rezultatov:

http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3248&tip=B

Povezave do video posnetkov, fotografij in objav v ostalih medijih:

http://etu.triathlon.org/news/article/planko_and_missaglia_top_the_podium_in_bled

http://www.triathlon.org/events/event/2017_ljubljana_etu_triathlon_junior_european_cuphttps://sl-si.facebook.com/ETUtriathlon/

https://www.instagram.com/european.triathlon.union/

http://trisport-klub.si/

https://www.facebook.com/Triatlonski-Klub-Trisport-Kamnik-52581686552/

https://www.facebook.com/ETU-junior-cup-BLED-1108763589189634/

 

vir: www.kamnik.info, avtorica: Nataša Planko, foto: Tomaž Vrtačič