Ambrož duatlon Komenda 2022 – USPEL – že četrtič.

Kar 150 tekmovalcev, duatloncev, se je pomerilo na četrtem Ambrož duatlonu Komenda 2022. Tekma za Slovenski duatlonski pokal (poleg Ribnice, 9.4.2022  in Logatca, 22.5.2022) Triatlonske zveze Slovenije je privabila 50 cicibanov, 65 mladincev in 35 odraslih. Čeprav je muhasto aprilsko vreme kazalo svoje prave značilnosti in tudi zobe, v obliki jutranjih nalivov in opoldanskega vetra, pa se je sama prireditev odvila v optimalnem vremenu za tekmovanje. Nekaj sonca, nekaj oblakov in nekaj več vetra.

Poslovna cona v Komenda je s svojimi cestami več kot primerna za izvedbo kolesarskega in tekaškega tekmovanja, prav tako kot centralno prizorišče pred Bobi barom, kjer je prostran startno ciljni prostor. Da ne govorimo o možnosti parkiranja ter odlične postrežbe hrane in pijače.

Po kategorijah je bilo zmagovalcev ogromno. Če pogledamo zgolj rezultate najdaljšega sprint duatlona je bil prvi  David Aljoša Pavlin (TK Utrip), drugi Staš Tomšič in tretji Tjaž Dolgan (oba TK Ljubljana). Pri ženskah pa Tjaša Kompan, Monika Peterka in Jana Levec (vse TK Trisport Kamnik)

Vsi rezultati so na:     https://timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=4049&tip=B

V upanju, da se slovenski pokal Triatlonske zveze Slovenije po dveh okrnjenih letih tokrat nadaljuje po ustaljenih tirnicah vas lepo pozdravljamo.