Najlepši triatlon na svetu pripadal Simoni in Jaroslavu

Drugi večji dogodek dneva so predstavljali triatlon, duatlon in akvabike v standard razdalji. Tekmovanje je bilo spremenjeno in je po novem povezalo dva slovenska bisera, Blejsko in Bohinjsko jezero, v tretjem biseru – Triglavskem narodnem parku. Tekmovalci so bili navdušeni nad novo, še lepšo traso, presenetili pa so nas tudi gledalci, saj so precej glasno navijali in spodbujali atlete, ki so plavali, kolesarili in tekli.

V absolutni konkurenci triatlona so na zmagovalnem odru stali Jaroslav Kovačič, pred Matijo Medenom in Madžarom Gergo Dobijem. Med ženskami pa je najhitreje v cilj pritekla Simona Dolinar Majdič, pred Tanjo Kompan (TK Trisport) in Moniko Peterka.

Poleg Tanje, ki je zmagala v kategoriji, so Zlatko Kompan, Matic Romšak in Marko Hren zasedli vse tri stopničke v eni od veteranskih skupin, Jan Lipovšek pa je osvojil 3. mesto v svoji kategoriji. Poleg članov Trisporta je od Kamničanov okrog vratu medaljo ovesila še Utripovka Neža Pogačar.

V duatlonu je v absolutni konkurenci zmagal Kamničan Peter Koželj, ki si je skupaj s še 17. tekmovalci priboril priznanje za Triglavsko triatlonsko grčo. Le to so pridobili tekmovalci, ki so včeraj tekmovali v katerikoli olimpijski razdalji in pa pred dobrim tednom na Triatlonu Jeklenih, ki se prav tako že dolga leta odvija v vznožju Julijskih Alp.

Sočasno se je odvijalo tudi državno prvenstvo v akvabiku, ki je pri nas vedno bolj priljubljena disciplina. Državni prvak je postal Peter Harnold pred Primožem Šobarjem in Miho Pančurjem (TK Trisport). Med ženskami pa je naslov osvojila legendarna Nataša Nakrst.