Novo / noro! Triglav Bled 2021. Triatlon dveh slovenskih biserov – Bled / Bohinj !! 4. in 5.9.2021 !!!

Letošnji triatlonski praznik v prvem septembrskem vikendu bo postregel z kar nekaj spremembami. Že desetič bo Bled gostil najboljše evropske mladince na ET mladinskem pokalu, klasični triatlon za vsakogar, cici akvatlon, sedaj pa še novosti: v soboto bo izveden standard akvatlon, v nedeljo popoldan pa standard triatlon in akvabike in sicer na novi trasi – plavanje v Blejskem jezeru, potem kronometrsko kolo, brez zavetrja, do Bohinja in tek okoli Bohinjskega jezera.  1,5 – 38 – 10. 

Poleg ET mladinskega pokala ob 9 in 10h, bo v nedeljo izvedeno še kar nekaj startov. In sicer takoj nato (ob 11h) še super sprint za mlajše mladince in triatlon za vsakogar za odrasle, nato ob 12 h cici akvatloni za dečke in deklice,  ob 14 h pa standard / olimpijski triatlon in državno prvenstvo v akvabiku. Na tem triatlonu in akvabiku, pa bo kar nekaj sprememb, saj bo izveden na novi trasi. In sicer bo 1,5 km plavanja izvedeno v blejski Mali zaki, nato bo sledilo 38 km kronometrskega kolesa, brez zavetrja, do Bohinjskega jezera, skozi Ribčev laz do Ukanca, kjer bo obrat in nazaj do Ribčevega laza, kjer bo Pod skalco menjalni prostor. Ko bodo obuli tekaške copate, bodo tekli ob levi strani jezera proti Ukancu, mimo Zlatoroga in po desni strani navzdol do kopališča, kjer bo po 10 km tudi cilj in razglasitev. Seveda ko cilj državnega prvenstva v akvabiku ob prehodu Timing preproge v menjalnem prostoru Pod skalco.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je triatlon-bled2021_zemljevid-1-1024x721.jpg

Izvedba tega triatlona bo v velikem delu potekala po ozemlju Triglavskega narodnega parka in bo povezala dva slovenska bisera – Blejsko in Bohinjsko jezero.

Bo pa v okviru Triglav triatlona Bled še ena novost in sicer sobotni akvatlon za odrasle. Standard oblika akvatlona bo vsebovala 1 km plavanja v blejski Mali zaki  in 5 km teka okoli blejskega jezera. Verjetno bo omogočeno plavanje v neoprenskih oblekah, tako da bo sobotni akvatlon zgolj ogrevanje za nedeljski kronometrski triatlon in akvabike.

Obe prireditvi bosta služili tudi kot trening za nadaljnje jesenske tekme, predvsem koprski pol Ironman, ki bo dva tesna kasneje in bo blejska nova različica pisana na kožo vsem dolgoprogašem, da se preizkusijo v solo vožnji in lahko tudi na kronometrskih kolesih. Trasa je razgibana in ima 260 višinskih metrov brez izrazitih vzponov in spustov, se pravi primerna za vsakogar. Tek je po utrjenih makadamskih, asfaltnih in gozdnih poteh v neokrnjeni naravi okoli Bohinjskega jezera.

Zatorej ste vabljeni vsi, da se udeležite enega najlepših triatlonov v Sloveniji. In kot veleva že 19 letna tradicija Blejskih triatlonov, v organizaciji kamniškega Trisporta, bodo za najhitrejše pripravljene tudi denarne nagrade v višini 1500 eur.  

Na čelu organizatorjev je že vsa leta Miro Kregar, ustanovitelj blejskega triatlona in legenda slovenskega triatlona, ki bo imel v Mali Zaki veliko dela z koordinacijo vseh služb, glede na pestro mednarodno udeležbo. Zadnjih pet let, se tekme udeležijo tekmovalci iz preko 20 evropskih in tudi svetovnih držav.

Na super sprint razdalji no tudi medijski triatlon popularnih, štafetni triatlon za podjetja in združenja, triatlon za vsakogar, super sprint triatlon za mladince in cici akvatlon za otroke.   Vse te kategorije se bodo zvrstile v nedeljo dopoldan na dan Triglav triatlona Bled. 

Lani so prišli udeleženci kar iz 23 držav širom sveta.  Med znanimi obrazi, ki so minula leta opravili s to preizkušnjo, so tudi Borut Pahor, Marko Potrč, Luka Špik, Iztok Čop, Jani Klemenčič, Dušan Mravlje, Martin Strel, tudi pokojna Tomaž Humar in Jure Robič. Bi se jim radi pridružili? Najlažji način je, da izpolnite prijavnico na spletni strani www.trisport-klub.si , odgovore na vsa svoja vprašanja pa boste prejeli tudi, če se oglasite po elektronski pošti na miro.kregar@siol.net 

Prijava možna zgolj do vključno 30. avgusta do polnoči!

Vabljeni!

Triatlon dveh slovenskih biserov