TRIGLAV TRIATLON BLED 2016, kar 567 triatloncev iz 20 držav

NA TRIGLAV TRIATLONU BLED 2016 je nastopilo kar 567 triatloncev iz 20 držav.

Praznik triatlona na slovenskem je letos izzvenel še posebej praznično. Čudovite kulise blejskega jezera so pozdravile triatlonce iz številnih evropskih držav. Največ mednarodnega zastopstva je bilo prisotnega na Evropskem mladinskem pokalu, kjer so mladinci že v petek popoldan opravili registracijo in voden ogled tekmovalnih prog. Delegati evropske triatlonske zveze so navodila za tekmovanje izvedli kar v Festivalni dvorani na Bledu.

dsc_0652 dsc_0661 dsc_0668

Naslednje jutro so prve startale mladinke in že po prvem delu tekmovanja je napetost narasla, saj je bila v boju za najvišja mesta tudi slovenka Eva Skaza. In Eva je tudi zmagala – njena prva zmaga za evropski mladinski pokal. Na odličnem četrtem mestu, z zgolj 18 sekundami zaostanka za drugouvrščeno pa mlada kamniška triatlonka Tjaša Vrtačič.  Takoj za dekleti so se na start pognali mladinci in takoj po plavalnem delu smo na sredini kolesarjenja v vodstvu lahko videli trojico kamniških matadorjev – Matevž Planko, Klemen Bojanc in Jan Škrjanec. Tekaški del je sicer poskrbel z določenimi rošadami, ampak Matevž Planko je končal na izvrstnem drugem mestu.
Rezultati: JUNIOR MEN, JUNIOR WOMEN

dsc_0697 dsc_0693

Tekmovanje se je nato nadaljevalo z mladinskim super sprintom, triatlonom za vsakogar, kjer je nastopilo rekordno število rekreativnih tekmovalcev, pa štafetni triatloni in nato naši najmlajši – cici triatlončki.

No, tudi za čisto majhne je bilo izvedeno tekmovanje v vožnji z Babadujevimi poganjalčki.

dsc_1156 dsc_1169 dsc_1088

Za konec dneva pa državno prvenstvo v olimpijskem triatlonu, ki je postreglo spet z rekordno znamko 136 triatloncev. Državna prvaka sta postala Kamničanka Maruša Klemenc in Ribničan Jaka Kaplan. V absolutni razvrstitvi pa so zmage potovale na Madžarsko.

dsc_8893

Triglav triatlon Bled 2016 je bila finalna tekma slovenskega pokala, kot tudi finalna tekma mednarodnega triatlonskega pokala Alpe Adria. Rezultati so že vidni na straneh nacionalnih zvez. S tem sklepnim dejanjem so tekmovanja na domačih tleh zaključena, Triglav triatlon Bled pa za novo sezono že snuje nove načrte.

Povezava do rezultatov TRIGLAV TRIATLONa BLED 2016:

Povezave do rezultatov Alpe Adria pokala 2016:

Povezave do fotogalerij:

Tomaž Vrtačič

Tomaž Strgar

Edvard Perko