TRIGLAV TRIATLON BLED 2016-praznik triatlona v Sloveniji

Na Bledu se bo, 3. septembra 2016, odvijal tradicionalni praznik triatlona v Sloveniji – Triglav triatlon Bled.

Na eni izmed najlepših triatlonskih preizkušenj se bo pomerila vrsta tekmovalk in tekmovalcev, ki bodo na Bled prišli iz več kot 20 držav udeleženk.

Tekmovalci in tekmovalke se bodo na Triglav triatlonu Bled  pomerili za točke evropskega mladinskega pokala, slovenskega mladinskega pokala, pokala Alpe Adria, naslove državnih prvakov v olimpik triatlonu. Otroci tekmujejo v cici akvatlonu, rekreativci v triatlonu za vsakogar, specialisti v štafetnem triatlonu za podjetja in združenja, najmlajši v tekmi poganjalčkov. Prireditev pa bo popestrena tudi z vrsto drugih dejavnosti in zanimivim in zabavnim spremljevalnim programom.

Vsako leto se na prvi septembrski vikend zbere okoli 500 triatloncev in drugih prijateljev plavanja, kolesarjenja in teka. Lani so prišli udeleženci kar iz 23 držav, celo daljne Amerike in Avstralije. Center dogajanja je Veslaški center v Mali zaki, na okoliških cestah pa tekmovalci kolesarijo in tečejo. Turistična destinacija Bled in odlična organizacija Trisporta sta že 14 leto pogoj in porok za množično udeležbo.

Termin tekmovanja je izbran v optimalnem času, saj vsakdo med dopustom vsaj malo plava, malo več teče in še več kolesari in se na koncu počitnic lahko pomeri v eni od navedenih razdalj triatlona. Triatlon za vsakogar je dolg  zgolj 300 m plavanja, 13 km kolesarjenja in 3,3 km teka.  Za malo bolj resne pa je izziv olimpik ( 1,5 – 40 – 10).

Vse informacije v zvezi z progami, razdaljami, prijavami itd so možne na :

na www.trisport-klub.si ali www.triatlon-bled.si ali info@trisport-klub.si

Copy of DSC_1021 DSC_3961 tb2014-4 IMG_0035